Obiteljski izleti u Lici!

opg grguric_posjeti_liku

Obiteljski izleti u Lici!

Stigao je vikend, godišnji odmor, ili jednostavno slobodan dan, a Vi ste naumili na izlet? Opcija je mnogo, ali imate djecu kojoj neće biti zanimljivo na svakoj lokaciji koja se Vama sviđa?

Nemojte brinuti, ne morate razbijati glavu i potrošiti pola dana na planiranje, mi smo za Vas pronašli nekoliko odličnih opcija i lokacija koje nude sadržaje za najmlađe kako bi se i oni vrhunski zabavili na obiteljskom izletu!

MC Nikola Tesla

Osim što nudi uvid u život i djelo ovog, možda i najvećeg, inovatora s ovih prostora, MC Nikola Tesla ima i igralište za djecu specijalno kreirano kako bi podsjećalo na neke izume ovog velikana. Priuštite mališanima obrazovno-zabavni izlet!

mc nikola tesla_posjetiliku

Velebitski botanički vrt

Za malene istraživače prirode ovo je idealno mjesto. U Velebitskom botaničkom vrtu se nalaze poučne table, označene biljne vrste, a iako vam za obilazak treba sat vremena laganog hoda, kad se umorite svratite do odmorišta na kojem su klupe za posjetitelje i botanička stanica.

Source:http://www.np-sjeverni-velebit.hr/posjeti/lokaliteti/velebitskibotanickivrt/slike/3-3-2-Botanicki-vrt-01.jpg

Kuća Velebita

U „Kući Velebita“ možete doznati kakve sve oblake imamo, kroz 3D naočale se nakratko pretvoriti u velebitsku pticu, čuti pjev gusjenice leptira, saznati koja su to mitska bića po predajama šetala ovim prostorom, vidjeti nastanak planina i podzemnih bića, te se upustiti u „speleološku“ avanturu unutar same kuće! Najmlađima će možda ipak najzabavnija biti potraga za misterioznim „Planincima“…a tko su oni, dođite i saznajte sami!

source: https://vlada.gov.hr/userdocsimages//Vijesti/2017/08%20kolovoz/3%20kolovoza/DSC_3464.jpg?width=1500&height=1000&mode=max

 

Mlinovi Gacke

Zaputite se putem predivne rijeke Gacke i pogledajte stare mlinice kojih je još prije 100-njak godina bilo oko 60, a danas funkcionira nekolicina njih u Sincu. Ako mljevenje žita i klopotanje vode nije zabavno Vašim najmlađima, zasigurno će ih zaintrigirati patkice koje slobodno plivaju ili poneka ovca, koza ili krava pored ceste.

Gacka Majerovo vrilo

 

OPG Grgurić – Ranch Vel’ki Mlin

OPG Grgurić se nalazi u selu Ribnik, a osim jahanja za iskusne jahače, rade i sa odraslim početnicima i s djecom. Ako Vaši mališani vole životinje, ovo mjesto je pun pogodak. Od 25 konja, njih 6 su pripadnici Akhal-Teke pasmine, jedne od najstarijih na svijetu, a posebne po specifičnoj plavoj boji očiju kod konja. Nemojte propustiti zabavu s ovim predivnim bićima!

Posjeti-liku_opg grguric.jpg2

 

Kuterevo – utočište za medvjede

Selo Kuterevo svjetski glas je steklo utočištem za medvjediće, a oduvijek je bilo mjesto suživota medvjeda i čovjeka.. Kuterevo je odlično mjesto za istraživanje VelebitaKrasna ili Gacke, ili jednostavno opcija za dnevni izlet s mališanima koji će se oduševiti medvjedićima :)

img alt="kuterevo"