Praznici i blagani u 2020. – Posjeti Liku

Donosimo vam pregled praznika u 2020. godini kao biste imali spreman „šalabahter“ za planiranje izleta i godišnjih odmora u godini pred nama.

Iskoristite slobodno vrijeme za posjet Lici i njenim prirodnim ljepotama, bilo za edukacijske izlete ili za avanturističke pothvate.

2020. godina nam donosi ukupno 14 praznika u što su uključeni i protekli praznik Nove godine (1.1.) i Sveta tri kralja ili Bogojavljenje (6.1.).

Ukoliko niste uspjeli iskoristiti ove datume, iduća prilika za odmor vas čeka u travnju i svibnju.

12. i 13.4. su Uskrs i Uskrsni ponedjeljak, naravno nedjeljom i ponedjeljkom, i daju vam priliku za trodnevni proljetni odmor. Iskoristite ovo vrijeme za posjet ličkom kraju u doba kada se priroda lagano budi i donosi doživljaj novog početka. No, obzirom da se radi o Lici, možda vas dočeka i jedan od posljednjih snjegova što je također posebno iskustvo.

1.5. je naravno Praznik rada koji vrlo zgodno pada petkom, pa ponovno imate šansu za trodnevno uživanje i tradicionalni grill s prijateljima na svježem ličkom zraku, možda u nekoj od naših kuća s  roštiljem, rasprostranjenima sve od Plaškog do Lovinca, primjerice: Gacka 166, Lika 152, Plaški 165, Lika 163, Jezerce 162, Sinac 161, Lika 155 i brojnim drugima!

30.5. je Dan državnosti, pa ako inače radite subotom, ovo je dobra prilika za iskoristiti vikend.

U lipnju nas čekaju 2 praznika – Tijelovo u četvrtak 11.6., pa ako ste u mogućnosti iskombinirati jedan dan godišnjeg u petak, pred vama su 4 dana ranog ljetnog odmora; te Dan antifašističke borbe u ponedjeljak, 22.6., što ponovno pruža šansu za malo duži vikend!

5.8. je iduća šansa za ljetni odmor, kada nas čeka Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Ovaj praznik pada srijedom, no ako ste kreativni sa spajanjem godišnjeg i praznika, možete povezati i ovaj praznik s vikendom prije, onim poslije ili čak oba. Ako ste baš isplanirali iskoristiti većinu godišnjeg odmora tada, možete ga protegnuti sve do blagdana Velike Gospe 15.8., koji pada u subotu. Kolovoz je već tradicionalno vrhunac sezone u Hrvatskoj, a ako želite izbjeći gužve na obali, zaputite se u Liku gdje vas čekaju topli dani, ali ugodne noći u kojima se neće biti problem naspavati. Za kupanje izaberite neku od naših kuća s bazenom ili u blizini rijeke!

Naredna prilika za odmor vas čeka u studenom. Blagdan Svih Svetih je 1.11., u nedjelju, no Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje je srijedu 18.11., pa ako vam je preostao još koji dan godišnjeg odmora, možete se lijepo odmoriti. Možda čak i na prvom snijegu u Lici 😊

Božić 2020. godine je u petak 25.12., a Sveti Stjepan u subotu 26.12., što ponovno daje priliku za četverodnevni radni tjedan. Naravno, mi vas pozivamo da i božićne praznike provedete u Lici jer o čaroliji koja u to vrijeme vlada ne treba puno pričati. Samo zamislite toplu kućicu i naloženu vatru, božićnu jelku i ukrase i vaše najdraže blizu vama dok je vani hladna zima.

Posjeti Liku u 2020.!