Korana

Etno selo Korana je odličan primjer sklada prirode i čovjeka. U Selu Korana se oduvijek živjelo u simbiozi s prirodom i rijekom. Ako prošetate selom, na svakom koraku će te vidjeti očuvanost tradicijske gradnje. Ovaj sklad gradnje je savršen primjer tradicije i očuvanja baštine. Kombinacija tradicijske gradnje i rijeke Korane odvesti će vas u jedan čarobni svijet, svijet bajki i mašte.

U ljetnim mjesecima, ako imate sreće, možete se okupati u jedinstvenoj rijeci. Otežavajuća okolnost je što je većina kuća uz rijeku privatna, te ako ne boravite u jednoj od njih teže će vam biti naći mjesto za parkirati se, ali zato smo mi tu za vas! Istražite našu ponudu u Korani.

Zadnja mlinica u Nacionalnom parku Plitvička jezera se nalazi upravo u ovom selu. To je mlinica-vodenica obitelji Špoljarić koja je uz pomoć Nacionalnog parka Plitvička jezera obnovljena prije 12 godina. Mlinica je u potpunoj funkciji te služi kao savršen primjer tradicije i načina kako se živjelo u ovom selu u kojem je nekada bilo čak 5 vodenica.