Pećinski park Grabovača

Nedaleko od Perušića smjestio se Pećinski park Grabovača koji je u mnogočemu jedinstven u Hrvatskoj. Unutar Pećinskog parka Grabovača se nalazi ukupno devet speleoloških objekata koji su raspoređeni poput mreže od stalaktita i stalagmita. Među brojnim špiljama posebno se izdvaja špilja Samograd koja se sastoji od četiri dvorane. Ulaz u špilju Samograd je moguć skoro kroz čitavu godinu a njenu čaroliju će vam prenesti djelatnici špiljskog parka. Osim špilja u parku se nalazi poučna staza, a u ljetnim mjesecima možete se osvježiti na kupalištu uz rijeku Liku.

Pećinski park Grabovača je usitinu jedinstvena destinacija koja će vam pružiti zabavu i razonodu za svaki ukus.

Speleologija- ta mistična aktivnost koja u mnogima budi strahopoštovanje, a i divljenje istovremeno. Ako ste ljubitelji špilja ovaj park će vas oduševiti sa svojom ponudom od uređene špilje Samograd do manje pristupačnih poput Medine ili Amidžine. Nakon dubina možete se uputiti na poučnu stazu oko brda Grabovača gdje će te doći do prelijepog vidikovca s pogledom na Ličko polje , rijeku Liku i Velebit.

U parku se nalazi Stari grad Perušić koji su dali izgraditi Frankopani , koji je kasnije pripao braći Perušić koji su i osnovali samo mjesto.