Availability

We are sorry, this accommodation is not available to book at the moment

General

Ovaj slatki i kompaktni studio apartman se nalazi u Gospiću, minutu šetnje udaljen od centra grada. Nalazi se na visokom prizemlju i može primiti max. dvije osobe na udobnom bračnom krevetu. Na raspolaganju Vam je i potpuno opremljena kuhinja, kao i prostor za objedovanje i odmaranje. Kupaonica sadrži tuš kabinu i perilicu rublja. Uz sadržaje u apartmanu, imate i terasu, zajednički rošilj u vrtu te polu-natkriveni parking. U blizini apartmana imate brojne privlačne znamenitosti i sadržaje poput:  MC Nikola Tesla , Spomen-doma Ante Starčevića, rijeke Like, brojnih planinarskih staza. sanjkališta Cvituša itd.

Domaćini žive u istoj kući i spremni su Vam pomoći s bilo čime što bude potrebno.

 

Check-in time

17:00

Check-out time

11:00

Cancellation / Prepayment

Naplata u slučaju otkazivanja smještaja (postotak ukupne cijene): - 20 ili više dana prije početka/dolaska 10% - 19 -15 dana prije početka/dolaska 25% - 15 -10 dana prije početka/dolaska 40% - 9-7 dana prije početka/dolaska 80% - 7-0 dana prije početka/dolaska 100% - Nedolazak 100%

Pets

Nažalost, nije dozvoljen boravak kućnim ljubimcima. Hvala na razumijevanju.

Facilities

  • Balkon
  • Hladnjak
  • Internet: WiFi
  • Kuća nije namjenjena za proslave
  • Perilica rublja
  • Planinarske staze (do 10 000 m)
  • Roštilj
  • Terasa
  • Toplinska izolacija: Potpuna

Internet

Wi-Fi.

Parking

Parking je dostupan i besplatan.

We are sorry, there are no reviews yet for this accommodation.

Gospić

Gospić

Gospić

Grad Gospić je centar Like, upravno, kulturno i prometno središte koje u svom sastavu ima još 50-ak okolnih naselja. Područje grada obilježeno je burnom prošlošću, razvijalo se od kamenoga doba preko narodnih vlada, turskih prodora te konačno u 19 stoljeću postaje prepoznatljivo kao središte ličkog prostora. Pretpostavlja se da je Gospić dobio ime od latinske riječi “Hospitium” što znači konačište, svratište. U skladu s tim Gospić je grad koji morate posjetiti, istražiti  i boraviti u brojnim kućama za odmor kako bi upoznali njegovu kulturu, očuvan okoliš, hranu, ljude i tradiciju. Vihor povijesnog zbivanja doveo je do toga da ovaj kraj obiluje povijesnim znamenitostima, čistom prirodom, te je obilježen velikanima poput Nikole Tesle, Ante Starčevića i Miroslava Kraljevića rođenim upravo ovdje. Tradiciju Gospića čuvaju mali poduzetnici koji u svojim domaćinstvima i na poljima čistog tla proizvode prehrambene te ukrasne i uporabne proizvode. Na “Jeseni u Lici” ,manifestaciji koja se održava jednom godišnje na gospićkom trgu možete isprobati i kupiti te izvorne ličke proizvode od meda, kolača, rakije do ličkih kapa, nakita i tkanih proizvoda poput šarenica i biljaca.

Sports and nature

Sports and natureGospić je smješten usred Ličkog polja na raskrsnici puteva i obalama triju rijeka, Like, Novčice i Bogdanice. U okolici grada možete pogledati dvije park šume – Jasikovac i Vujnovića brdo. Zanimljivo je da se upravo na području Jasikovca 1900. godine nalazio teniski teren te je osnovan jedan od prvih teniskih klubova u ovom dijelu Europe. Grad Gospić okružen je očuvanom prirodom pa možete uživati u laganim šetnjama ili poći u istraživanje na biciklima brojnim biciklističkim stazama u samom gradu i okolici.

Culture & history

Culture & historyZačeće Gospića spominje se u ispravi iz 13.stoljeća u kojoj se između ostalog navodi naselje Kasezi na lijevoj obali rijeke Like pored potoka Novčice odnosno na mjestu današnjeg grada. Danas se s mosta preko Novčice može vidjeti ostatak turske kule age Senkovića koja je i najstarija kuća u gradu. Nakon oslobođenja od Osmanlija u centru se u 18. stoljeću gradi katedrala Navještenja Blažene Djevice Marije a nešto ranije je izgrađena i kapelica Svetog Ivana Nepomuka. Osim toga, u gradskoj jezgri možete vidjeti brončani kip djevojke Marte Vodarice postavljen u čast dovršenja gradskog vodovoda. Od kulturnih ustanova u Gospiću posebno se ističe Muzej Like Gospić u čijem sastavu se nalazi memorijalna kuća i spomen muzej Nikola Tesla koji možete pogledati samo 6 km od grada. Od starih zdanja u centru grada se još nalazi i Državni arhiv pod čijom zaštitom je Spomen-dom "Oca domovine" Ante Starčevića u njegovu rodnom selu Velikom Žitniku.
Read more