Availability

Redovni cjenik je 940 HRK po noći -Božić i Nova Godina min boravak 3 noći cijena za čitavu kuću po noći 2000 kn

We are sorry, this accommodation is not available to book at the moment

General

Kuća za odmor u Lici – Nova Godina 2019/2020 zauzeta!

Ova kuća za odmor u Lici smještena je nedaleko od grada Gospića (cca 10 km) i na samom početku srednjeg djela Velebita.  Kuća za odmor može smjestiti osam osoba, nekada je bila stara seoska kuća, a danas je pretvorena i uređena u pravu planinsku villu. U prizemlju se nalazi pomoćna kuhinja iz koje vodi mala terasa za prvu jutarnju kavu ili čaj sa pogledom na livade i velebitske vrhove, a možda se i koja srna prošeta pokraj vaše kuće za odmor. Na prvom katu je velika kuhinja, dnevni boravak i blagovaona iz koje također vodi glavni ulaz. Na drugom katu se nalaze dvije sobe s bračnim ležajevima i jedna soba s dva jednokrevetna ležaja, dok su u predsoblju dva pomoćna ležaja. Kuća za odmor u Lici pruža savršen odmor na planinskom zraku, a ukoliko ste željni aktivnog odmora nedaleko od kuće su brojne planinarske staze (preporuka vrh Visočice), nešto strmije biciklističke staze te adrenalinski park. Malo dalje su Baške Oštarije (cca 15-ak km) s kojih možete pronaći još ljepše i atraktivnije planinarske staze ili zimi mjesto za zimske radosti. Kako je spomenuto, nedaleko od kuće za odmor nalazi se grad Gospić, a u blizini njega MC Nikola Tesla, kuća Ante Starčevića ili Pećinski park Grabovača pokraj Perušića.

Nova Godina 2019/2020 zauzeta!

 

Check-in time

14:00

Check-out time

10:00

Cancellation / Prepayment

Naplata u slučaju otkazivanja smještaja (postotak ukupne cijene): - 20 ili više dana prije početka/dolaska 10% - 19 -15 dana prije početka/dolaska 25% - 15 -10 dana prije početka/dolaska 40% - 9-7 dana prije početka/dolaska 80% - 7-0 dana prije početka/dolaska 100% - Nedolazak 100%

Pets

Jedan kućni ljubimac je dozvoljen.

Facilities

 • Električni štednjak sa pećnicom
 • Grijanje: Peć na drva
 • Grijanje: Pokretna el grijalica
 • Hladnjak
 • Kabelska televizija
 • Kuća se nalazi u Parku Prirode
 • Mašina za kavu
 • Minimalni boravak: 2 dana
 • Perilica posuđa
 • Planinarske staze (do 10 000 m)
 • Rijeka (do 10 000 m)
 • Toplinska izolacija: Potpuna
 • TV

Parking

3 parkirna mjesta su osigurana pokraj kuće za odmor i uključena u cijenu boravka.

We are sorry, there are no reviews yet for this accommodation.

Park Prirode Velebit

Park Prirode Velebit

Park prirode Velebit

proglašen je 1981. godine. Park prirode Velebit obuhvaća više zaštićenih područja: strogi rezervat Hajdučkih i Rožanskih kukova, rezervat šumske vegetacije – šumski predjel Štirovača na srednjem Velebitu, botanički rezervati; Zavižan – Balinovac – Zavižanska kosa, Visibaba, posebni geomorfološki rezervat; Cerovačke špilje kod Gračaca, značajni krajobraz; zaljev Zavratnica te spomenike prirode; Velnačka glavica (paleontološki spomenik). Park prirode Velebit osim prirodnih ljepota vam može ponuditi i zanimljivu turističku ponudu, raznolik aktivni odmor, atraktivna izletišta te nadasve raznoliku kulturnu baštinu.  Ukoliko se želite baviti aktivnim odmorom u predivnoj prirodi na svježem i čistom zraku na području parka prirode Velebit možete odabrati neku od ovih aktivnosti; šetnje, biciklizam, rafting, planinarstvo, alpinizam, sportski ribolov.

Kontrast kopna i mora, vidikovci s pogledom na more, brojni i pristupačni prilazi vrhovima, uređene i markirane staze i planinarski putevi, bajkovite šumske ceste, bogat životinjski i biljni svijet, neobične stijene, lijepo uređeni planinarski domovi, divlji kanjoni, duboke jame i spilje- sve to, a i mnogo više će vas dočekati u parku prirode Velebit. Očuvana i još uvijek netaknuta priroda je jedno od najvećih bogatstava ovoga kraja i razlog koji privlači istinske zaljubljenike u prirodu i rekreaciju u prirodi. Ovo područje je interesantno i svim zaljubljenicima u speleologiju zato što se na relativno malom području nalazi velik broj spilja i jama; jama Vrlina, jama Mamet, jama Golubinka, jama Bunovac, jama Puhaljka te špilja Cerovačke pećine. Cerovačke pećine su najveći spiljski kompleks u Hrvatskoj koji će vas zasigurno oduševiti bogatim spiljskim figurama i ukrasima. Osim prirodnih ljepota park prirode Velebit nudi i mnoštvo rekreativnih sadržaja za svačiji ukus, tako da će zasigurno zadovoljiti želje i avanturista , ali i romantičnih zaljubljenika u duge šetnje u prirodi.

Sports and nature

Sports and natureKontrast kopna i mora, vidikovci s pogledom na more, brojni i pristupačni prilazi vrhovima, uređene i markirane staze i planinarski putevi, bajkovite šumske ceste, bogat životinjski i biljni svijet, neobične stijene, lijepo uređeni planinarski domovi, divlji kanjoni, duboke jame i spilje- sve to, a i mnogo više će vas dočekati u parku prirode Velebit. Očuvana i još uvijek netaknuta priroda je jedno od najvećih bogatstava ovoga kraja i razlog koji privlači istinske zaljubljenike u prirodu i rekreaciju u prirodi. Ovo područje je interesantno i svim zaljubljenicima u speleologiju zato što se na relativno malom području nalazi velik broj spilja i jama; jama Vrlina, jama Mamet, jama Golubinka, jama Bunovac, jama Puhaljka te špilja Cerovačke pećine. Cerovačke pećine su najveći špiljski kompleks u Hrvatskoj koji će vas zasigurno oduševiti bogatim špiljskim figurama i ukrasima. Osim prirodnih ljepota park prirode Velebit nudi i mnoštvo rekreativnih sadržaja za svačiji ukus, tako da će zasigurno zadovoljiti želje i avanturista , ali i romantičnih zaljubljenika u duge šetnje u prirodi.

Culture & history

Culture & historyNaime ovaj prostor unatoč surovoj prirodi je stoljećima naseljavan i na njemu su danas vidljivi tragovi aktivnog života; izgrađene su prometnice, kulturni spomenici te sakralni objekti. Posebno su zanimljivi ostaci nekadašnjih stambenih objekata tj. pastirskih stanova, starih mlinova i vodenica te mirila: kamenih spomen-obilježja postavljanih u čast pokojnika koji su od velikog značaja za brojne istraživače iz različitih znanstvenih područja (npr. http://bib.irb.hr/prikazi-rad?rad=677557 ).
Read more