Availability

Od 3.1.-28.12. cijena je 400 HRK.do dvije osobe, za svaku dodatnu osobu 50 kn Djeca do 1,99 god besplatna, djeca do 6,99 god 50%, djeca do 11,99 god 30%. U slučaju samo jednog noćenja cijena se uvećava za 30%. -Božić i Nova Godina min boravak 3 noći cijena za čitavu kuću po noći 1000 kn

We are sorry, this accommodation is not available to book at the moment

General

Kuća za odmor Lika

Ova kuća za odmor smjestila se pod obroncima Velebita, u malom selu Brušane, koji čine ulaz u srednji Velebit. Kuća je uglavnom okružena livadama i voćnjacima, i bit će vam savršena baza nakon cjelodnevnog istraživanja Velebita bez obzira jeste li strastveni planinari, rekreativci ili samo željni odmora na čistom ličkom zraku.

Kuća je prizemnica i sastoji se od kuhinje, dnevnog boravka u kojem se nalazi kauč na razvlačenje te služi kao pomoćni ležaj za dvije osobe. Tu su i dvije spavaće sobe od kojih je jedna s bračnim krevetom dok druga ima dva razdvojena ležaja. Uz kuću se nalazi nešto manje uređena soba za druženje koja vam može poslužiti za kasna noćna druženja uz ličku šljivovicu.

Kuća se nalazi cca 10-ak kilometara od Gospića ili Baških Oštarija gdje možete započeti istraživanje Velebita ili uživati u zimskim radostima obližnjeg sanjkališta. U ljetnim mjesecima ste za dodatnih 20-ak kilometara na prvoj plaži.  Ako želite vožnju rijekom Likom, posjetiti Memorijalni centar Nikole Tesle ili Spomen-dom Ante Starčevića sve je udaljeno 10-15 min vožnje.

Zato je ova kuća za odmor Lika odlična za posjetiti Liku plus je izrazito pristupačna. Posjeti Liku i dopusti domaćinu da ti pokaže što je lička dobrodošlica!

Check-in time

14:00

Check-out time

10:00

Cancellation / Prepayment

Naplata u slučaju otkazivanja smještaja (postotak ukupne cijene): - 20 ili više dana prije početka/dolaska 10% - 19 -15 dana prije početka/dolaska 25% - 15 -10 dana prije početka/dolaska 40% - 9-7 dana prije početka/dolaska 80% - 7-0 dana prije početka/dolaska 100% - Nedolazak 100%

Children and extra beds

Djeca do 6,99 god besplatna, djeca do 11,99 god 50%, djeca do 17,99 god 30%. U slučaju samo jednog noćenja cijena se uvećava za 100%.

Pets

Jedan kućni ljubimac je uključen u cijenu boravka.

Facilities

  • Dječja ljuljačka
  • Električni štednjak sa pećnicom
  • Grijanje: Peć na drva
  • Hladnjak
  • Kuća se nalazi u Parku Prirode
  • Minimalni boravak: 1 dan
  • Planinarske staze (do 10 000 m)
  • Rijeka (do 10 000 m)
  • Toplinska izolacija: Potpuna
  • TV

Parking

2 parkirna mjesta su osigurana pokraj kuće za odmor, uključeni su u cijenu boravka.

We are sorry, there are no reviews yet for this accommodation.

Park Prirode Velebit

Park Prirode Velebit

Park prirode Velebit

proglašen je 1981. godine. Park prirode Velebit obuhvaća više zaštićenih područja: strogi rezervat Hajdučkih i Rožanskih kukova, rezervat šumske vegetacije – šumski predjel Štirovača na srednjem Velebitu, botanički rezervati; Zavižan – Balinovac – Zavižanska kosa, Visibaba, posebni geomorfološki rezervat; Cerovačke špilje kod Gračaca, značajni krajobraz; zaljev Zavratnica te spomenike prirode; Velnačka glavica (paleontološki spomenik). Park prirode Velebit osim prirodnih ljepota vam može ponuditi i zanimljivu turističku ponudu, raznolik aktivni odmor, atraktivna izletišta te nadasve raznoliku kulturnu baštinu.  Ukoliko se želite baviti aktivnim odmorom u predivnoj prirodi na svježem i čistom zraku na području parka prirode Velebit možete odabrati neku od ovih aktivnosti; šetnje, biciklizam, rafting, planinarstvo, alpinizam, sportski ribolov.

Kontrast kopna i mora, vidikovci s pogledom na more, brojni i pristupačni prilazi vrhovima, uređene i markirane staze i planinarski putevi, bajkovite šumske ceste, bogat životinjski i biljni svijet, neobične stijene, lijepo uređeni planinarski domovi, divlji kanjoni, duboke jame i spilje- sve to, a i mnogo više će vas dočekati u parku prirode Velebit. Očuvana i još uvijek netaknuta priroda je jedno od najvećih bogatstava ovoga kraja i razlog koji privlači istinske zaljubljenike u prirodu i rekreaciju u prirodi. Ovo područje je interesantno i svim zaljubljenicima u speleologiju zato što se na relativno malom području nalazi velik broj spilja i jama; jama Vrlina, jama Mamet, jama Golubinka, jama Bunovac, jama Puhaljka te špilja Cerovačke pećine. Cerovačke pećine su najveći spiljski kompleks u Hrvatskoj koji će vas zasigurno oduševiti bogatim spiljskim figurama i ukrasima. Osim prirodnih ljepota park prirode Velebit nudi i mnoštvo rekreativnih sadržaja za svačiji ukus, tako da će zasigurno zadovoljiti želje i avanturista , ali i romantičnih zaljubljenika u duge šetnje u prirodi.

Sports and nature

Sports and natureKontrast kopna i mora, vidikovci s pogledom na more, brojni i pristupačni prilazi vrhovima, uređene i markirane staze i planinarski putevi, bajkovite šumske ceste, bogat životinjski i biljni svijet, neobične stijene, lijepo uređeni planinarski domovi, divlji kanjoni, duboke jame i spilje- sve to, a i mnogo više će vas dočekati u parku prirode Velebit. Očuvana i još uvijek netaknuta priroda je jedno od najvećih bogatstava ovoga kraja i razlog koji privlači istinske zaljubljenike u prirodu i rekreaciju u prirodi. Ovo područje je interesantno i svim zaljubljenicima u speleologiju zato što se na relativno malom području nalazi velik broj spilja i jama; jama Vrlina, jama Mamet, jama Golubinka, jama Bunovac, jama Puhaljka te špilja Cerovačke pećine. Cerovačke pećine su najveći špiljski kompleks u Hrvatskoj koji će vas zasigurno oduševiti bogatim špiljskim figurama i ukrasima. Osim prirodnih ljepota park prirode Velebit nudi i mnoštvo rekreativnih sadržaja za svačiji ukus, tako da će zasigurno zadovoljiti želje i avanturista , ali i romantičnih zaljubljenika u duge šetnje u prirodi.

Culture & history

Culture & historyNaime ovaj prostor unatoč surovoj prirodi je stoljećima naseljavan i na njemu su danas vidljivi tragovi aktivnog života; izgrađene su prometnice, kulturni spomenici te sakralni objekti. Posebno su zanimljivi ostaci nekadašnjih stambenih objekata tj. pastirskih stanova, starih mlinova i vodenica te mirila: kamenih spomen-obilježja postavljanih u čast pokojnika koji su od velikog značaja za brojne istraživače iz različitih znanstvenih područja (npr. http://bib.irb.hr/prikazi-rad?rad=677557 ).
Read more