Dostupnost

Cijena kuća za jednu noć je 630 kn. Od 22.12.-8.1. cijena najma je 1800 kn.

Molimo vas da pošaljete upit za ovaj smještaj. Hvala!

Općenito

Kuća za odmor u malom selu Bužim svakog će očarati svojom intimom i osjećajem prave prirode. Kuća za odmor se sastoji od glavne kuće koja u prizemlju ima terasu, boravak sa kuhinjom i blagovaonicom te wc-om, dok je na katu jedna soba. Pokraj glavne kuće se nalazi pomoćni objekt sa pomoćnom vanjskom kuhinjom, jednom spavaćom sobom, te sobom za druženje koja može primiti velika društva. Najbolji dio ove kuće se nalazi u dvorištu iza kuće gdje je smještena velika sjenica, kameni stol, roštilj te bućana koji će zasigurno svakog od vas zadržati najviše vremena u ovom dijelu. Nedaleko od kuća za odmor se nalazi Memorijalni centar Nikole Tesle, rijeka Lika, Park prirode Velebit i brojne druge destinacije u Lici.  Ova kuća za odmor  će zadovoljiti različite potrebe bilo da ste došli s obitelji ili sa svojim društvom na opuštanje.

Spremite stvari i posjetite kuću podno Velebita!

Check-in time

14:00

Check-out time

10:00

Cancellation / Prepayment

Naplata u slučaju otkazivanja smještaja (postotak ukupne cijene): - 20 ili više dana prije početka/dolaska 10% - 19 -15 dana prije početka/dolaska 25% - 15 -10 dana prije početka/dolaska 40% - 9-7 dana prije početka/dolaska 80% - 7-0 dana prije početka/dolaska 100% - Nedolazak 100%

Pets

Kućni ljubimci na upit!

Sadržaj

 • Boćalište
 • Grijanje: Peć na drva
 • Kuća graniči sa parkom prirode
 • Minimalni boravak: 1 dan
 • Od pogleda zaštićena parcela/okućnica
 • Perilica posuđa
 • Planinarske staze (do 10 000 m)
 • Rijeka (do 10 000 m)
 • Roštilj
 • TV
 • U neposrednoj blizini šume (do 1000 m)

Parking

Na parceli ima 3 parkirna mjesta uključena u cijenu boravka.

Accommodation review scores and score breakdown

0 / 10

Based on 1 reviews

Komentari su napisani od naših gostiju nakon njihovog boravka od Lika 116 .

Cleanliness
10   
Comfort
10   
Location
10   
Staff
10   
Services
10   
Value for money
10   
Sleep quality
10   

Recenzija gosta

 • admin
  2019-05-06

  Kućica 116 idealno je mjesto za bijeg od svakodnevnice, taj prekrasni ambijent, čista priroda doslovno umiruju um i otvaraju srce. Kuća pruža svu udobnost, a ujedno svojim rustikalnim uređenjem vraća u prošla vremena…odlazak na spavanje uz pucketanje vatrice u kaminu, buđenje uz cvrkut ptica…neprocjenjivo. Savršena oaza mira i autentičan doživljaj Ličkog kraja. Zahvaljujemo se ljubaznoj i dragoj domaćici na prekrasno provedena tri dana. See you again. Tamar K.

Lika

Lika

Lika

je regija Ličko-senjske županije koja na jednom mjestu objedinjuje prirodne, kulturne i povijesne različitosti. Prostorna zavala unutar planinskoga okvira s brojnim poljima i rijekama koje se gube u ponorima na rubu polja. Identitet Like očituje se u gorskom, planinskom i šumskom prostoru. Upravo su prirodni resursi ono što Liku čini posebnom – bi bio samo grubi opis ljepote koju Lika ima. Očuvana priroda Velebita, slikovita sela i pejzaži, samo su neke od vrijednosti Like koje bi trebali upoznati. Opustite se u nekoj od kuća za odmor te se okušajte u planinarenju i šetnjama Velebitom, obiđite biciklom Gospić i okolicu naselja u potrazi za znamenitostima, ali i okrepom za dušu i tijelo. Klimatska barijera koju tvori Velebit uzrokuje i to da osim u zelenom proljeću i romantičnim jesenima možete uživati i u snježnim zimama i sanjkanju s obitelji i prijateljima, ali i toplim ljetnim danima koji završavaju ugodnim večerima pa ćete se i naspavati bez problema.

Sport i priroda

Sport i prirodaDaleko najznačajnija hrvatska planina je Velebit koja je čitava proglašena parkom prirode. Njegova ljepota, spomenici prirode, strogi rezervati kao i tri nacionalna parka; Plitvička jezera, Paklenica i Sjeverni Velebit omogućuju vam da uživate u planinarenju, izletima i istraživanju na svježem ličkom zraku. Ako bi pak željeli prošetati uz obalu možete uz rijeku Liku koja izvire u podnožju Velebita ili možete posjetit jezero Kruščicu u srcu Kosinja. Između toka Like i Perušića nalazi se Pećinski park Grabovača gdje možete uživati u prirodi vožnjom na biciklu, piknikom s prijateljima i obitelji te pogledati najveću atrakciju parka, špilju Samograd. Ta špilja izuzetne ljepote i bogatog spiljskog nakita zaštićena je kao geomorfološki spomenik kulture. Izaberite svoju kuću za odmor u Lici i opustite se i uživajte u vašoj pustolovini.

Kultura & povijest

Kultura & povijestUz prirodu Lika nudi i raznovrsno kulturno-povijesno nasljeđe. Naime, poznato je da su ljudi na području Like obitavali još u starije kameno doba. Danas brojne arheološke nalaze možete pogledati u Muzeju Like u Gospiću pod čijom zaštitom je i Memorijalni centar Nikola Tesla u selu Smiljan posvećen tom znanstveniku svjetskog značaja. Osim Tesle u Gospiću je rođen, točnije Velikom Žitniku, velikan političke misli dr. Ante Starčević čiji Spomen-dom možete obići samo nekoliko kilometara od grada u već spomenutom selu Veliki Žitnik. Na cijelom području Like nalaze se spomenici kulture koji svjedoče o burnoj prošlosti ove regije. Tako se kao temelj današnjeg grada Gospića uzimaju dvije turske kule age Alića i age Senkovića danas najstarije kuće u gradu. Pretpostavlja se i da je prva tiskana knjiga u Hrvata upravo u Lici, a lokalitete te tiskare iz 15. stojeća možete obići u selu Kosinju. Istražite Liku i upoznajte se sami s poviješću Like i kulturnim nasljeđem Ličana.
Čitaj više