Dostupnost

Molimo vas da pošaljete upit za ovaj smještaj. Hvala!

Općenito

Kuća za odmor Velebit

Kuća za odmor Velebit se smjestila na obroncima Velebita, točnije u samom srcu ove veličanstvene planine selu Baške Oštarije. Kuća za odmor Velebit se sastoji od prizemlja u kojem se nalazi kuhinja sa blagovaonom, te soba sa jednim bračnim krevetom i dva kreveta za jednu osobu. Vanjske stepenice vode na prvi kat u kojem se nalazi mala kuhinja, blagovaona i soba sa tri kreveta za jednu osobu, svaka prostorija se nadovezuje jedna na drugu. Pokraj kuće za odmor se nalazi i veliki roštilj koji će upotpuniti vaš doživljaj. Vaš domaćin će vam dati savjet o okolici, ako poželite s njim možete dogovoriti da vam spremi izvornu ličku hranu. Kuća je idealna za planinare i ljubitelje Velebita. Nedaleko od kuće se nalaze brojne planinarske staze poput Kize, Ljubičkog brda, Metle, Sadikovca i brojnih drugih koje čekaju da ih otkrijete. Također u blizini se nalaze ostatci nekadašnjeg stajališta “na Velebnom” koje trenutno nije u funkciji ali sve su naznake da će proraditi ove zime, ali to nije razlog da vi iste obronke ne iskoristite za sanjkanje sa vašim najmlađima.

Ako još niste istražili Velebit ova kuća je savršena za vas, zato nemojte čekati nego “svi u planine, jer tamo nema zime”.

 

Check-in time

14:00

Check-out time

10:00

Cancellation / Prepayment

Naplata u slučaju otkazivanja smještaja (postotak ukupne cijene): - 20 ili više dana prije početka/dolaska 10% - 19 -15 dana prije početka/dolaska 25% - 15 -10 dana prije početka/dolaska 40% - 9-7 dana prije početka/dolaska 80% - 7-0 dana prije početka/dolaska 100% - Nedolazak 100%

Pets

Jedan kućni ljubimac je dopušten i uključen je u cijenu boravka.

Sadržaj

  • Hladnjak
  • Kuća se nalazi u Parku Prirode
  • Planinarske staze (do 10 000 m)
  • Roštilj
  • Toplinska izolacija: Potpuna
  • TV

Parking

2 parkirna mjesta su osigurana pokraj kuće za odmor i uključena u cijenu boravka.

Žao nam je, ali još uvijek nema recenzije za accommodation.

Park Prirode Velebit

Park Prirode Velebit

Park prirode Velebit

proglašen je 1981. godine. Park prirode Velebit obuhvaća više zaštićenih područja: strogi rezervat Hajdučkih i Rožanskih kukova, rezervat šumske vegetacije – šumski predjel Štirovača na srednjem Velebitu, botanički rezervati; Zavižan – Balinovac – Zavižanska kosa, Visibaba, posebni geomorfološki rezervat; Cerovačke špilje kod Gračaca, značajni krajobraz; zaljev Zavratnica te spomenike prirode; Velnačka glavica (paleontološki spomenik). Park prirode Velebit osim prirodnih ljepota vam može ponuditi i zanimljivu turističku ponudu, raznolik aktivni odmor, atraktivna izletišta te nadasve raznoliku kulturnu baštinu.  Ukoliko se želite baviti aktivnim odmorom u predivnoj prirodi na svježem i čistom zraku na području parka prirode Velebit možete odabrati neku od ovih aktivnosti; šetnje, biciklizam, rafting, planinarstvo, alpinizam, sportski ribolov.

Kontrast kopna i mora, vidikovci s pogledom na more, brojni i pristupačni prilazi vrhovima, uređene i markirane staze i planinarski putevi, bajkovite šumske ceste, bogat životinjski i biljni svijet, neobične stijene, lijepo uređeni planinarski domovi, divlji kanjoni, duboke jame i spilje- sve to, a i mnogo više će vas dočekati u parku prirode Velebit. Očuvana i još uvijek netaknuta priroda je jedno od najvećih bogatstava ovoga kraja i razlog koji privlači istinske zaljubljenike u prirodu i rekreaciju u prirodi. Ovo područje je interesantno i svim zaljubljenicima u speleologiju zato što se na relativno malom području nalazi velik broj spilja i jama; jama Vrlina, jama Mamet, jama Golubinka, jama Bunovac, jama Puhaljka te špilja Cerovačke pećine. Cerovačke pećine su najveći spiljski kompleks u Hrvatskoj koji će vas zasigurno oduševiti bogatim spiljskim figurama i ukrasima. Osim prirodnih ljepota park prirode Velebit nudi i mnoštvo rekreativnih sadržaja za svačiji ukus, tako da će zasigurno zadovoljiti želje i avanturista , ali i romantičnih zaljubljenika u duge šetnje u prirodi.

Sport i priroda

Sport i prirodaKontrast kopna i mora, vidikovci s pogledom na more, brojni i pristupačni prilazi vrhovima, uređene i markirane staze i planinarski putevi, bajkovite šumske ceste, bogat životinjski i biljni svijet, neobične stijene, lijepo uređeni planinarski domovi, divlji kanjoni, duboke jame i spilje- sve to, a i mnogo više će vas dočekati u parku prirode Velebit. Očuvana i još uvijek netaknuta priroda je jedno od najvećih bogatstava ovoga kraja i razlog koji privlači istinske zaljubljenike u prirodu i rekreaciju u prirodi. Ovo područje je interesantno i svim zaljubljenicima u speleologiju zato što se na relativno malom području nalazi velik broj spilja i jama; jama Vrlina, jama Mamet, jama Golubinka, jama Bunovac, jama Puhaljka te špilja Cerovačke pećine. Cerovačke pećine su najveći špiljski kompleks u Hrvatskoj koji će vas zasigurno oduševiti bogatim špiljskim figurama i ukrasima. Osim prirodnih ljepota park prirode Velebit nudi i mnoštvo rekreativnih sadržaja za svačiji ukus, tako da će zasigurno zadovoljiti želje i avanturista , ali i romantičnih zaljubljenika u duge šetnje u prirodi.

Kultura & povijest

Kultura & povijestNaime ovaj prostor unatoč surovoj prirodi je stoljećima naseljavan i na njemu su danas vidljivi tragovi aktivnog života; izgrađene su prometnice, kulturni spomenici te sakralni objekti. Posebno su zanimljivi ostaci nekadašnjih stambenih objekata tj. pastirskih stanova, starih mlinova i vodenica te mirila: kamenih spomen-obilježja postavljanih u čast pokojnika koji su od velikog značaja za brojne istraživače iz različitih znanstvenih područja (npr. http://bib.irb.hr/prikazi-rad?rad=677557 ).
Čitaj više