Availability

Cijena chaleta je 1078 HRK dan, nadoplata ako je samo jedan dan 323 HRK. Za boravak duži od 7 dana odobrava se popust od 10%. Nova godina i Božićni praznici: minimalni boravak 5 dana.

We are sorry, this accommodation is not available to book at the moment

General

Kuća u Lici Velebit – Nova Godina 2019/2020 zauzeta!

Kuća se smjestila u podnožju Velebita u malom selu nedaleko od Gospića, cca 25 km. Ova kuća je u stvari pravi chalet na ranchu s brojnim sadržajima. Uz kuću se nalazi štala s konjima i mali seoski restoran koji služi hranu samo svojim gostima. Mjesto pruža mogućnost bavljenja jahanjem, rent-a-bike, pješačenje, planinarenje i brojne druge aktivnosti.

U prizemlju se nalaze dvije spavaće sobe, kuhinja i dnevni boravak, dok na katu postoji još jedna spavaća soba. U kući se nalazi ukupno 2 kupaonice.

Ova kuća će Vam pružiti nezaboravno iskustvo u okruženju netaknute prirode.

Kuća u Lici Velebit

Nova Godina 2019/2020 zauzeta!

 

Check-in time

10:00

Check-out time

14:00

Pets

Kućni ljubimci su dozvoljeni. Cijena jednog kućnog ljubimca je 100 HRK/dan.

Facilities

 • Doručak:Na zahtjev
 • Grijanje: Peć na drva
 • Kuća se nalazi u Parku Prirode
 • Mašina za kavu
 • Mikrovalna
 • Minimalni boravak: 2 dana
 • Mogućnost jahanja
 • Mogućnost najma bicikla
 • Mogućnost najma kanua
 • Mogućnost pecanja u blizini
 • Planinarske staze (do 10 000 m)
 • Rijeka (do 10 000 m)
 • Ventilator

We are sorry, there are no reviews yet for this accommodation.

Park Prirode Velebit

Park Prirode Velebit

Park prirode Velebit

proglašen je 1981. godine. Park prirode Velebit obuhvaća više zaštićenih područja: strogi rezervat Hajdučkih i Rožanskih kukova, rezervat šumske vegetacije – šumski predjel Štirovača na srednjem Velebitu, botanički rezervati; Zavižan – Balinovac – Zavižanska kosa, Visibaba, posebni geomorfološki rezervat; Cerovačke špilje kod Gračaca, značajni krajobraz; zaljev Zavratnica te spomenike prirode; Velnačka glavica (paleontološki spomenik). Park prirode Velebit osim prirodnih ljepota vam može ponuditi i zanimljivu turističku ponudu, raznolik aktivni odmor, atraktivna izletišta te nadasve raznoliku kulturnu baštinu.  Ukoliko se želite baviti aktivnim odmorom u predivnoj prirodi na svježem i čistom zraku na području parka prirode Velebit možete odabrati neku od ovih aktivnosti; šetnje, biciklizam, rafting, planinarstvo, alpinizam, sportski ribolov.

Kontrast kopna i mora, vidikovci s pogledom na more, brojni i pristupačni prilazi vrhovima, uređene i markirane staze i planinarski putevi, bajkovite šumske ceste, bogat životinjski i biljni svijet, neobične stijene, lijepo uređeni planinarski domovi, divlji kanjoni, duboke jame i spilje- sve to, a i mnogo više će vas dočekati u parku prirode Velebit. Očuvana i još uvijek netaknuta priroda je jedno od najvećih bogatstava ovoga kraja i razlog koji privlači istinske zaljubljenike u prirodu i rekreaciju u prirodi. Ovo područje je interesantno i svim zaljubljenicima u speleologiju zato što se na relativno malom području nalazi velik broj spilja i jama; jama Vrlina, jama Mamet, jama Golubinka, jama Bunovac, jama Puhaljka te špilja Cerovačke pećine. Cerovačke pećine su najveći spiljski kompleks u Hrvatskoj koji će vas zasigurno oduševiti bogatim spiljskim figurama i ukrasima. Osim prirodnih ljepota park prirode Velebit nudi i mnoštvo rekreativnih sadržaja za svačiji ukus, tako da će zasigurno zadovoljiti želje i avanturista , ali i romantičnih zaljubljenika u duge šetnje u prirodi.

Sports and nature

Sports and natureKontrast kopna i mora, vidikovci s pogledom na more, brojni i pristupačni prilazi vrhovima, uređene i markirane staze i planinarski putevi, bajkovite šumske ceste, bogat životinjski i biljni svijet, neobične stijene, lijepo uređeni planinarski domovi, divlji kanjoni, duboke jame i spilje- sve to, a i mnogo više će vas dočekati u parku prirode Velebit. Očuvana i još uvijek netaknuta priroda je jedno od najvećih bogatstava ovoga kraja i razlog koji privlači istinske zaljubljenike u prirodu i rekreaciju u prirodi. Ovo područje je interesantno i svim zaljubljenicima u speleologiju zato što se na relativno malom području nalazi velik broj spilja i jama; jama Vrlina, jama Mamet, jama Golubinka, jama Bunovac, jama Puhaljka te špilja Cerovačke pećine. Cerovačke pećine su najveći špiljski kompleks u Hrvatskoj koji će vas zasigurno oduševiti bogatim špiljskim figurama i ukrasima. Osim prirodnih ljepota park prirode Velebit nudi i mnoštvo rekreativnih sadržaja za svačiji ukus, tako da će zasigurno zadovoljiti želje i avanturista , ali i romantičnih zaljubljenika u duge šetnje u prirodi.

Culture & history

Culture & historyNaime ovaj prostor unatoč surovoj prirodi je stoljećima naseljavan i na njemu su danas vidljivi tragovi aktivnog života; izgrađene su prometnice, kulturni spomenici te sakralni objekti. Posebno su zanimljivi ostaci nekadašnjih stambenih objekata tj. pastirskih stanova, starih mlinova i vodenica te mirila: kamenih spomen-obilježja postavljanih u čast pokojnika koji su od velikog značaja za brojne istraživače iz različitih znanstvenih područja (npr. http://bib.irb.hr/prikazi-rad?rad=677557 ).
Read more