Availability

Redovna cijena 900 kn noć, min boravak 2 noći Nova godina i Božić cijena čitave kuće 1900 HRK, min boravak 3 noći

We are sorry, this accommodation is not available to book at the moment

General

Lika 152 – kuća za odmor

Lika 152 se nalazi u malenom selu Bužim, neposredno uz šumu koja joj uz atraktivni vanjski i unutarnji dizajn daje posebni šarm “kolibe u prirodi” iz dječjih priča. Kuća za odmor se sastoji od kuhinje i dnevnog boravka, blagavaonice te kupaonice u prizemlju, a sve je uređeno u rustikalno-planinskom stilu kako biste se prilikom boravka uistinu osjećali povezani s prirodom i načinom života koji danas rijetko gdje više možemo naći. U potkrovlju vas očekuju dvije spavaće sobe, također dekorirane u istom stilu – jedna ima bračni krevet i krevet za jednu osobu, dok druga ima tri kreveta za jednu osobu. Ukoliko vam je društvo i veće od tog kapaciteta, kauč u dnevnom boravku može smjestiti još dvije osobe!

Vanjski prostor vam pruža idealno mjesto za druženje – natkrivena terasa sa dva stola i roštiljem će zadovoljiti svaku ekipu. No, ako poželite malo aktivnosti, u blizini je šuma za šetnju, ali i biciklističke staze koje su pružaju posebno iskustvo razgledavanja Like.  Nedaleko od kuće za odmor se nalazi Memorijalni centar Nikole Tesle, rijeka Lika, Park prirode Velebit i brojne druge destinacije u Lici ukoliko poželite jednodnevni izlet dok boravite u ovom malenom raju na zemlji.

Posjetite Bužim, posjetite Liku!

Check-in time

14:00

Check-out time

10:00

Cancellation / Prepayment

Naplata u slučaju otkazivanja smještaja (postotak ukupne cijene): - 20 ili više dana prije početka/dolaska 10% - 19 -15 dana prije početka/dolaska 25% - 15 -10 dana prije početka/dolaska 40% - 9-7 dana prije početka/dolaska 80% - 7-0 dana prije početka/dolaska 100% - Nedolazak 100%

Pets

Kućni ljubimci nisu dozvoljeni. Hvala na razumijevanju.

Facilities

 • Električni štednjak sa pećnicom
 • Grijanje: Centralno
 • Grijanje: Peć na drva
 • Grupe mladih nisu dozvoljene
 • Hladnjak
 • Internet: WiFi
 • Kamin
 • Kuća nije namjenjena za proslave
 • Mašina za kavu
 • Minimalni boravak: 2 dana
 • Perilica rublja
 • Pjesacke staze: 100 m
 • Planinarske staze (do 10 000 m)
 • Plinski štednjak
 • Rijeka (do 10 000 m)
 • Roštilj
 • Terasa
 • Toplinska izolacija: Potpuna
 • TV
 • U neposrednoj blizini šume (do 1000 m)
 • Vrtni namjestaj

Internet

Wi-fi

Parking

Parking dostupan i uključen u cijenu.

We are sorry, there are no reviews yet for this accommodation.

Lika

Lika

Lika

je regija Ličko-senjske županije koja na jednom mjestu objedinjuje prirodne, kulturne i povijesne različitosti. Prostorna zavala unutar planinskoga okvira s brojnim poljima i rijekama koje se gube u ponorima na rubu polja. Identitet Like očituje se u gorskom, planinskom i šumskom prostoru. Upravo su prirodni resursi ono što Liku čini posebnom – bi bio samo grubi opis ljepote koju Lika ima. Očuvana priroda Velebita, slikovita sela i pejzaži, samo su neke od vrijednosti Like koje bi trebali upoznati. Opustite se u nekoj od kuća za odmor te se okušajte u planinarenju i šetnjama Velebitom, obiđite biciklom Gospić i okolicu naselja u potrazi za znamenitostima, ali i okrepom za dušu i tijelo. Klimatska barijera koju tvori Velebit uzrokuje i to da osim u zelenom proljeću i romantičnim jesenima možete uživati i u snježnim zimama i sanjkanju s obitelji i prijateljima, ali i toplim ljetnim danima koji završavaju ugodnim večerima pa ćete se i naspavati bez problema.

Sports and nature

Sports and natureDaleko najznačajnija hrvatska planina je Velebit koja je čitava proglašena parkom prirode. Njegova ljepota, spomenici prirode, strogi rezervati kao i tri nacionalna parka; Plitvička jezera, Paklenica i Sjeverni Velebit omogućuju vam da uživate u planinarenju, izletima i istraživanju na svježem ličkom zraku. Ako bi pak željeli prošetati uz obalu možete uz rijeku Liku koja izvire u podnožju Velebita ili možete posjetit jezero Kruščicu u srcu Kosinja. Između toka Like i Perušića nalazi se Pećinski park Grabovača gdje možete uživati u prirodi vožnjom na biciklu, piknikom s prijateljima i obitelji te pogledati najveću atrakciju parka, špilju Samograd. Ta špilja izuzetne ljepote i bogatog spiljskog nakita zaštićena je kao geomorfološki spomenik kulture. Izaberite svoju kuću za odmor u Lici i opustite se i uživajte u vašoj pustolovini.

Culture & history

Culture & historyUz prirodu Lika nudi i raznovrsno kulturno-povijesno nasljeđe. Naime, poznato je da su ljudi na području Like obitavali još u starije kameno doba. Danas brojne arheološke nalaze možete pogledati u Muzeju Like u Gospiću pod čijom zaštitom je i Memorijalni centar Nikola Tesla u selu Smiljan posvećen tom znanstveniku svjetskog značaja. Osim Tesle u Gospiću je rođen, točnije Velikom Žitniku, velikan političke misli dr. Ante Starčević čiji Spomen-dom možete obići samo nekoliko kilometara od grada u već spomenutom selu Veliki Žitnik. Na cijelom području Like nalaze se spomenici kulture koji svjedoče o burnoj prošlosti ove regije. Tako se kao temelj današnjeg grada Gospića uzimaju dvije turske kule age Alića i age Senkovića danas najstarije kuće u gradu. Pretpostavlja se i da je prva tiskana knjiga u Hrvata upravo u Lici, a lokalitete te tiskare iz 15. stojeća možete obići u selu Kosinju. Istražite Liku i upoznajte se sami s poviješću Like i kulturnim nasljeđem Ličana.
Read more