Availability

Cjenik Kuće za odmor: -redovni cijenik 400 kn -za jednu noć cijena se uvećava za 50% -grupe mladih (do 25 god) i momačke su dopuštene ali se cijena uvećava za 50% plus depozit -Božić i Nova Godina min boravak 3 noći cijena za čitavu kuću po noći 1320 kn

We are sorry, this accommodation is not available to book at the moment

General

Kuća za odmor Lika

Ova mala kuća za odmor Lika ,smjestila se ispod obronaka Velebita u selu Trnovac udaljenog 10-ak km od Gospića. U ovoj oazi mira svatko će pronaći svoj dio Like koji vam nitko neće moći oduzeti.  U prizemlju kuće za odmor Lika  imate veliki dnevni boravak sa dvije sofe koje mogu poslužiti kao pomoćni ležaj, blagovaonicom koja ima veliki drveni stol i kuhinjom, a za pravi ugođaj tu se nalazi domaća peć u kojoj će te moći ispeći savršene “police”. Također, u prizemlju kuće za odmor se nalazi kupaonica. Na prvom katu kuće za odmor se nalaze tri sobe, dvije sobe su sa bračnim krevetom i jedna soba je sa krevetom za jednu osobu. Kuća je pogodna za momačke/djevojačke zabave zbog svoje relativne izoliranosti. Uz kuću se nalazi roštilj koji je neizostavni dio ovakve kuće za odmor. Nedaleko od kuće za odmor Lika nalazi se MC Nikola Tesla (cca 8 km) ili ako se zaželite planina do Baških Oštarija imate cca 20-ak km i tu vas očekuju brojne planinarske staze koje vam pružaju doživljaj istinskog Velebita.  Ako vam ni to nije dosta, možete posjetiti Gospić koji je ujedno kulturno i gospodarsko središte Like, a nedaleko od njega, u selu Veliki Žitnik, se nalazi Spomen-dom Ante Starčevića.

Kuća za odmor Lika Trnovac 102 je tu i čeka da joj date priliku da vam pokaže kako je to iskusiti  Liku!

Check-in time

14:00

Check-out time

11:00

Cancellation / Prepayment

Naplata u slučaju otkazivanja smještaja (postotak ukupne cijene): - 20 ili više dana prije početka/dolaska 10% - 19 -15 dana prije početka/dolaska 25% - 15 -10 dana prije početka/dolaska 40% - 9-7 dana prije početka/dolaska 80% - 7-0 dana prije početka/dolaska 100% - Nedolazak 100%

Children and extra beds

Djeca od 0-6,99 god besplatna Djeca od 6,99-11,99 50% popusta Mladi od 11,99- redovna cijena

Pets

Mi smo ljubitelji svih životinja, no nažalost, zbog alergije ljubimci nisu dozvoljeni za boravak u kući. Hvala na razumijevanju.

Facilities

  • Grijanje: Peć na drva
  • Hladnjak
  • Kuća graniči sa parkom prirode
  • Minimalni boravak: 2 dana
  • Planinarske staze (do 10 000 m)
  • Rijeka (do 10 000 m)
  • Roštilj
  • Toplinska izolacija: Potpuna
  • TV
  • U neposrednoj blizini šume (do 1000 m)

Activities

Od sela Trnovac uzmite svoje bicikle i provozajte se do sela Jadovno, ili čak do grada Gospića. U zimskom periodu iskoriste dvorište koje će vam pružiti dovoljno prostora za vašeg snjegovića ili malu stazu za sanjkanje.

Parking

Besplatan, u dvorištu ima mjesta za 5-6 auta.

We are sorry, there are no reviews yet for this accommodation.

Gospić

Gospić

Gospić

Grad Gospić je centar Like, upravno, kulturno i prometno središte koje u svom sastavu ima još 50-ak okolnih naselja. Područje grada obilježeno je burnom prošlošću, razvijalo se od kamenoga doba preko narodnih vlada, turskih prodora te konačno u 19 stoljeću postaje prepoznatljivo kao središte ličkog prostora. Pretpostavlja se da je Gospić dobio ime od latinske riječi “Hospitium” što znači konačište, svratište. U skladu s tim Gospić je grad koji morate posjetiti, istražiti  i boraviti u brojnim kućama za odmor kako bi upoznali njegovu kulturu, očuvan okoliš, hranu, ljude i tradiciju. Vihor povijesnog zbivanja doveo je do toga da ovaj kraj obiluje povijesnim znamenitostima, čistom prirodom, te je obilježen velikanima poput Nikole Tesle, Ante Starčevića i Miroslava Kraljevića rođenim upravo ovdje. Tradiciju Gospića čuvaju mali poduzetnici koji u svojim domaćinstvima i na poljima čistog tla proizvode prehrambene te ukrasne i uporabne proizvode. Na “Jeseni u Lici” ,manifestaciji koja se održava jednom godišnje na gospićkom trgu možete isprobati i kupiti te izvorne ličke proizvode od meda, kolača, rakije do ličkih kapa, nakita i tkanih proizvoda poput šarenica i biljaca.

Sports and nature

Sports and natureGospić je smješten usred Ličkog polja na raskrsnici puteva i obalama triju rijeka, Like, Novčice i Bogdanice. U okolici grada možete pogledati dvije park šume – Jasikovac i Vujnovića brdo. Zanimljivo je da se upravo na području Jasikovca 1900. godine nalazio teniski teren te je osnovan jedan od prvih teniskih klubova u ovom dijelu Europe. Grad Gospić okružen je očuvanom prirodom pa možete uživati u laganim šetnjama ili poći u istraživanje na biciklima brojnim biciklističkim stazama u samom gradu i okolici.

Culture & history

Culture & historyZačeće Gospića spominje se u ispravi iz 13.stoljeća u kojoj se između ostalog navodi naselje Kasezi na lijevoj obali rijeke Like pored potoka Novčice odnosno na mjestu današnjeg grada. Danas se s mosta preko Novčice može vidjeti ostatak turske kule age Senkovića koja je i najstarija kuća u gradu. Nakon oslobođenja od Osmanlija u centru se u 18. stoljeću gradi katedrala Navještenja Blažene Djevice Marije a nešto ranije je izgrađena i kapelica Svetog Ivana Nepomuka. Osim toga, u gradskoj jezgri možete vidjeti brončani kip djevojke Marte Vodarice postavljen u čast dovršenja gradskog vodovoda. Od kulturnih ustanova u Gospiću posebno se ističe Muzej Like Gospić u čijem sastavu se nalazi memorijalna kuća i spomen muzej Nikola Tesla koji možete pogledati samo 6 km od grada. Od starih zdanja u centru grada se još nalazi i Državni arhiv pod čijom zaštitom je Spomen-dom "Oca domovine" Ante Starčevića u njegovu rodnom selu Velikom Žitniku.
Read more