Težina izleta

1Lagano

Ovaj tip izleta je najlaganiji među avanturama koje nudimo. Fizički zahtjeva relativno lagane aktivnosti kao što su kratke šetnje, lagana vožnja biciklom, ne zahtjevno jahanje. Ovakvi izleti će uključivati malo fizičke aktivnosti koja je usmjerena više na  obilazak točki interesa. Ovo je tip izleta za svakog tko se osjeća zdravo i uobičajeno je fizički aktivan.

2 Srednje teško

Kako se penjemo na ljestvici tako je fizički napor nešto veći. Aktivnosti ove težine mogu biti nešto duži te mogu zahtijevati veću izdržljivost. Na primjer, bicikliranje može biti po makadamu ili mjestimice po blatu s malo većim visinskim razlikama, dok šetanje ili planinarenje može zahtijevati spremnost na brdovita područja. Dobra zdravstvena i fizička sprema je obavezna.

 3Zahtjevno

Još zahtjevnija avantura može započeti, ali budite spremni na teži fizički napor koji će zasigurno uključivati višesatne napore po izrazito zahtjevnim terenima bilo da se radi o bicikliranju, planinarenju ili raftingu. Također ova aktivnost često uključuje velike udaljenosti i velike visinske razlike. Najbolje bi bilo da ste već duže aktivni u aktivnosti kojima će te se baviti i da imate jako dobro zdravstveno i fizičko stanje.

4 Naporno

Naši najnaporniji izleti koji zahtijevaju izrazitu fizičku spremu i puno kondicije. Potrebno je da sa svakom od ovih aktivnosti budete jako dobro upoznati, da ih redovito obavljate, tako da budete spremni na visinske razlike od 0-1800m u jednom danu, da ste spremni na rafting 4 ili 5, da ste spremni preći 100 km ili više s biciklom u jednom danu, a ako se penjete na stijeni ili špiljarite morate poznavati tehniku. Znamo da je ovo zahtjevno, ali obećavamo kad je najnapornije da je i najzanimljivije, no vi to već i znate.

5Nemoguće

Nismo ovdje da vas ubijemo nego da vam pomognemo uživati. Ne bojte se, ovakvih aktivnosti za vas nemamo!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *