Lika Zemlja Vukova

je regija u jugozapadnom dijelu Hrvatske okružena gorskim lancima od kojih se Velebit kao najveći postavio poput zida između primorskoga kraja i unutrašnjosti. Milijunima godina Velebit se oblikovao i stvarao vrhove, kukove, doline i kamene blokove danas nezaobilazne za ljude željne izleta, planinarenja, istraživanja i odmora na svježem ličkom zraku. Ovaj neponovljivi krški fenomen čuva u sebi botaničke rezervate, spomenike prirode, dva nacionalna parka (Sjeverni Velebit i Paklenica) te je i sam park prirode.

U središtu Like smjestio se Gospić, grad naseljen od pretpovijesti i obilježen burnom prošlošću. Nalazi se na raskrižju putova od sjevera prema jugu Hrvatske. No boravak u Lici ne bi bio potpun bez obilaska Nacionalnog parka Plitvička jezera ili Gackog i Krbavskog polja. Šesnaest Plitvičkih jezera poredanih u nizu kao biseri čuvaju bogatstvo slapova modro zelene boje koje je teško opisati riječima.

Nova iznenađenja vas u Lici očekuju na svakom novom istraživačkom koraku. Nisu je uzalud stari Ličani zvali kršna Lika, zemlja vukova koja u srcu čuva kamen, golet planina, bistra jezera, guste zelene šume, skloništa vukova skrivenih gdje ljudska noga još nije i ne smije kročiti.

Lički kraj pruža mogućnosti za odmor, relaksaciju, rekreaciju te okrepu duha i tijela. Sva četiri godišnja doba posebno su izražena u ovoj regiji pa možete uživati u zelenilu proljeća, šarenilu ljeta, dramatičnosti jeseni ili snježnom pokrovu koji nježno obavija sve u bjelinu. Brojne kuće za odmor u Lici omogućuju vam ugodan smještaj i mogućnost za uživanje u prirodnom bogatstvu Like. Upoznajte lički kraj kroz prirodu, običaje, hranu i Ličane, ponosne i izdržljive ljude koje je štitio kameniti Velebit i othranila plodna zemlja.

Smještaj u Lici

Tu smo za vas, bilo da želite naći savršenu kuću u Lici, aktivno provesti svoj vikend ili samo sjesti uz čašicu ličke šljivovice koju su stari Ličani smatrali “potrebom”, a ne samo guštom.