Udbina

Udbina

Things to do - general

Udbina

Ova mala istoimena općina poznata je široj javnosti zbog sjedišta Krbavske biskupije kroz povijest i još poznatija zbog istoimene bitke – Krbavske bitke. Manje je poznato da se ovo malo mjesto smjestilo na specifičnoj mikro lokaciji i da je drugo mjesto u Hrvatskoj (nakon Hvara) po broju sunčanih dana.

Udbina je svakako najpoznatija po Krbavskoj bitci i nekadašnjem sjedištu Krbavske biskupije. Danas je sve više prepoznatljiva po crkvi Hrvatskih mučenika. Ova velebna bijela crkva sa svojim položajem dominira dolinom i kad se vozite cestom Zagreb-Split ne možete a da je ne zamijetite. Svake godine ovo je mjesto brojnih hodočasnika krajem kolovoza.

Vjerojatno ste se provezli ponekad pokraj Udbine, sad se uvjerite da Udbina svojom gastronomijom, ljudima i položajem pruža nešto što će vas svaki idući put natjerati da se zaustavite.

Sports & nature

Iz Udbine je uređeno nekoliko brdsko-biciklističkih staza, također nekoliko izletničko-planinarskih, tako da će svatko za sebe moći pronaći neku stazu. Od ostalih atrakcija nedaleko do Udbine se nalazi izvor Une kojeg svakako vrijedi posjetiti, a i Plitvička Jezera su udaljena tek nekih 30-ak km.Sports and nature image

Culture and history info

Udbina je svakako najpoznatija po Krbavskoj bitci i nekadašnjem sjedištu Krbavske biskupije. Danas je sve više prepoznatljiva po crkvi Hrvatskih mučenika. Ova velebna bijela crkva sa svojim položajem dominira dolinom i kad se vozite cestom Zagreb-Split ne možete a da je ne zamijetite. Svake godine ovo je mjesto brojnih hodočasnika krajem kolovoza.Culture and history image

Unfortunately there are no hotels at this location at the moment.

Unfortunately there are no self-catering offers at this location at the moment.

Istraži Unu

Udbina
Price per person from HRK 110
Una – jedina i jedinstvena kako su je nazivali stari Rimljani. Ovaj izlet će vas provesti kroz najbo More info
Book now