Penjalište Čelina

Penjalište Čelina

Things to do - general

Penjalište Čelina

Ako ste aktivni tip osobe, iznimnih fizičkih sposobnosti i obično planinarenje vam nije dovoljno, ne brinite, imamo nešto i za vas. Adrenalinski ovisnici poput vas uvijek traže nove izazove, nove avanture i nove vrhove za osvojiti. Upravo to vam i nudimo. Osvojite vrh!

Alpinizam je mnogima poznat, ali malo tko ima pravog znanja o tome što je sve potrebno za baviti se ovim, nazovimo ga tako, sportom iako je mnogo više od toga. Od fizičke spreme, prave i kvalitetne opreme, dobrog partnera pa do širokog teorijskog znanja o penjanju po stijenama, alpinizam je aktivnost rezervirana za one najjače, kako tijelom, tako i duhom. Ukoliko se nalazite u Gospiću ili okolici, uputite se u obližnje selo Oteš (cca. 15 min vožnje cestom od Gospića prema Klancu i Pazarištima) gdje vaš čeka penjalište Čelina s 15 uređenih smjerova od kojih je svaki različite težine, odnosno zahtjevnosti, pa možete izabrati sukladno svojim mogućnostima. Čelina je stijena koja je, iako na privatnom vlasništvu, velikodušno ustupljena svim posjetiteljima koji se na nju žele popeti. U srpnju 2011. godine, penjalište je uređeno i otvoreno od strane Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), stanice Gospić, uz pomoć lokalne turističke zajednice. Članovi HGSS-a su tom prilikom obavili i insceniranu vježbu spašavanja, a budućim posjetiteljima poručuju:

„ Ekstremni sportovi su atraktivni i interesantni sve širim skupinama javnosti, ali kad je riječ o sigurnosti tu nema i ne smije biti kompromisa, u protivnom ne zaboravite da pomoć možete zatražiti na broj 112, i provjerite gdje imate signala, možda baš o tome ovisi vaš ili nečiji drugi život.“. (izvor: http://www.gss.hr/novosti/uredjeno-javno-penjaliste-na-kuku-celina-kod-gospica/)

Dakle, sigurnost bi vam uvijek, beskompromisno, trebala biti na prvom mjestu. Ukoliko sve navedeno zadovoljava vaše kriterije i želje za aktivnim odmorom, penjalište Čelina je idealna destinacija za vas! Iz naše ponude izaberite i savršen smještaj za sebe i svoje odvažne prijatelje, pa i one koji nisu toliko odvažni – oni neka uživaju u našoj kući za odmor, a ovisno o godišnjem dobu mogu se i provesti nekom od brojnih biciklističkih staza u blizini, uživati u kupanju i ribolovu; zimi skijati, sanjkati se, izrađivati snjegoviće, iskoristiti sve najljepše zimske radosti, ili jednostavno odmoriti u divnoj netaknutoj prirodi dok vi osvajate i ovaj kuk. Za sva dodatna pitanja, obratite nam se bilo kojom od ponuđenih kontakt formi. Tu smo da vam pomognemo u kreiranju savršenog odmora u Lici!

 

 

 

Unfortunately there are no hotels at this location at the moment.

Unfortunately there are no self-catering offers at this location at the moment.

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.