Rijeka Lika

Rijeka Lika

Things to do - general

Rijeka Lika

Rijeka Lika najveća je lička ponornica koja izvire u podnožju Velebita i teče kroz Ličko polje. Sa svojom dužinom od 78 km druga je po veličini ponornica u Europi te prima pritoke četiriju rijeka. Od svojeg izvora pod Velebitom teče do Kosinja gdje je njezino putovanje prekinula brana, te je potopljen velik dio kanjona i selo Kruščica gdje se danas nalazi istoimeno jezero.

Tok rijeke Like vrijedan je divljenja jer teče među impresivnim klisurama i liticama. Jedna od arhitektonskih znamenitosti na rijeci jest Kosinjski most građen tako da se svojim izgledom uklopi u okoliš te da izdrži nalete ove hirovite rijeke. Stanovnici sela Kosinj prilagodili su se rijeci koja ih je s jedne strane poplavama odsijecala od ostatka svijeta dok im je s druge strane omogućavala bogato plodno tlo osiguravajući da stoljećima žive u suživotu s ovom neukrotivom rijekom.

Rijeka Lika je sigurno dobar razlog da istražite ovaj dio Like!

Sports & nature

Rijeka Lika impresivan je prirodni fenomen koji obiluje biljnim i životinjskim svijetom, kao i liticama, škrapama, obalama koje je protok ove moćne rijeke stvorio. Lika je pogodna za razne turističke aktivnosti. Budući da obiluje ribljim fondom omogućuje kvalitetan ribolov. Također se na rijeci može kupati te možete uživati u njenim čarima vozeći se na čamcima, kanuima ili jednostavno prošetati uz obalu i uživati u bogatstvu prizora netaknute prirode.Sports and nature image

Unfortunately there are no hotels at this location at the moment.

Lika 131 Kuća za odmor 6 osoba

Kuća za odmor Rijeka Lika Kuća za odmor smještena je nedaleko od rijeke Like, točnije na mjestu gdje More info
Book now

Lika 159

Lika 159 Ova moderna vila je puna sadržaja za hedoniste i one koji će to tek postati. Izvana će vam More info
Book now

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.