Nacionalni Park Plitvička jezera

Nacionalni Park Plitvička jezera

Things to do - general

Nacionalni park Plitvička jezera

Kada bi netko morao birati između svih prirodnih ljepota Hrvatske jednu jedinu, ja bih mu savjetovao da obavezno posjeti Nacionalni park Plitvička jezera, zato što taj nacionalni park uvijek nanovo oduševljavaju posjetitelje i zato što čuva posebnu ljepotu i draž neovisno o godišnjem dobu u kojem ga posjetite. Plitvička jezera su proglašena nacionalnim parkom 8. travnja 1949. godine i ujedno predstavljaju najstariji, najposjećeniji, ali i najveći hrvatski nacionalni park. Nacionalni park se prostire na području dvije županije. Površina Nacionalnog Parka Plitvička jezera je 29. 685 ha. Nacionalni park Plitvička jezera se sastoji od 16 većih i manjih jezera kristalne modrozelene boje, koja se kaskadno prelijevaju. Jezera su podijeljena na Gornja i Donja jezera. Gornja jezera su: Prošćansko jezero, Ciginovac, Batinovac, Okrugljak, Veliko jezero, Malo jezero, Galovac, Vir, Milino jezero, Gradinsko jezero, Kozjak, Veliki Burget. Donja jezera su: Milanovac, Gavanovac, Novakovića Brod i Kaluđerovac. Kozjak je najveće i najdublje jezero s 81,5 hektara površine i s 47 m dubine.

Nacionalni park Plitvička jezera je najpoznatiji hrvatski nacionalni park, ali potpuno opravdano – 16 prekrasnih povezanih jezera smještenih u zelenoj šumi, raskošni vodopadi i svjetlucanje boja, kristalno plave, sive, tamnoplave i zelene. Gdje god da se okrenete dočekat će vas prizori prirode koji ostavljaju bez daha i koje ćete zasigurno poželjeti snimiti ili fotografirati. NP Plitvička jezera predstavljaju nezaboravno iskustvo za svakoga, netaknuta priroda, improvizirane drvene staze i mostići, žuborenje vode, miris zelenila, rajski spoj goropadnih slapova i veličanstvenih jezera. Park se nalazi na samoj međi kontinentalnih i primorskih utjecaja, a to je dovelo do posebne raznolikosti biljnog svijeta. Posjetiteljima će zasigurno upasti u oči bajkoviti lopoči i trava koja raste u neposrednoj blizini slapova i zanimljivog je naziva „Zelena Bradica“.

Šume nacionalnog parka nastanjuju medvjed, vuk, jazavac, ris i lisica, a zanimljiv je i detalj da se oko 30% ukupne hrvatske faune leptira nalazi upravo na prostoru NP Plitvička jezera, a najveći broj vrsta je moguće vidjeti ljeti.  Iskonsku ljepotu Nacionalnog parka i njegovu veličanstvenu snagu su primijetili i brojni inozemni stručnjaci koji sastavljaju razne top liste nacionalnih parkova, pa je tako NP Plitvička jezera ponio brojne laskave titule na listama najljepših svjetskih nacionalnih parkova.

Sports & nature

NP Plitvička jezera je najpoznatiji hrvatski nacionalni park, ali potpuno opravdano – 16 prekrasnih povezanih jezera smještenih u zelenoj šumi, raskošni vodopadi i svjetlucanje boja, kristalno plave, sive, tamnoplave i zelene. Gdje god da se okrenete dočekat će vas prizori prirode koji ostavljaju bez daha i koje ćete zasigurno poželjeti snimiti ili fotografirati. NP Plitvička jezera predstavljaju nezaboravno iskustvo za svakoga, netaknuta priroda, improvizirane drvene staze i mostići, žuborenje vode, miris zelenila, rajski spoj goropadnih slapova i veličanstvenih jezera. Park se nalazi na samoj međi kontinentalnih i primorskih utjecaja, a to je dovelo do posebne raznolikosti biljnog svijeta. Posjetiteljima će zasigurno upasti u oči bajkoviti lopoči i trava koja raste u neposrednoj blizini slapova i zanimljivog je naziva „Zelena Bradica“.Sports and nature image

Culture and history info

Šume nacionalnog parka nastanjuju medvjed, vuk, jazavac, ris i lisica, a zanimljiv je i detalj da se oko 30% ukupne hrvatske faune leptira nalazi upravo na prostoru NP Plitvička jezera, a najveći broj vrsta je moguće vidjeti ljeti. Iskonsku ljepotu nacionalnog parka i njegovu veličanstvenu snagu su primijetili i brojni inozemni stručnjaci koji sastavljaju razne top liste nacionalnih parkova, pa je tako NP Plitvička jezera ponio brojne laskave titule na listama najljepših svjetskih nacionalnih parkova.Culture and history image

Unfortunately there are no hotels at this location at the moment.

Jezerce 162-Nova Godina 2019/2020 zauzeta!

Jezerce 162 – kuća za odmor u Lici Kuća za odmor Jezerce 162 je smještena u blizini Nacionalno More info
Book now

Plitvička jezera 107-kuća sa whirlpool-om i saunom - Nova Godina 2019/2020 zauzeta!

Kuća sa bazenom Plitvice – Nova Godina 2019/2020 zauzeta! Ova kuća se smjestila u samom srcu n More info
Book now

Plitvička jezera 125-Kuća za odmor 15 osoba - Nova Godina 2019/2020 zauzeta!

Kuća za odmor Plitvička jezera 125 – Nova Godina 2019/2020 zauzeta! Ova šarmantna kuća će vas More info
Book now

Plitvička jezera 135 - Nova Godina 2019/2020 zauzeta!

Kuća na Plitvicama – Nova Godina 2019/2020 zauzeta! Ova kuća na Plitvicama smještena je u malo More info
Book now

Plitvička jezera 136 20+ osoba - Nova Godina 2019/2020 zauzeta!

Plitvička jezera 136-smještaj na Plitvicama – Nova Godina 2019/2020 zauzeta! Ova kuća smješten More info
Book now

Plitvička jezera 143 - Nova Godina 2019/2020 zauzeta!

U izradi! Kuća za odmor Plitvička jezera  More info
Book now

Plitvička jezera 148 - Nova Godina 2019/2020 zauzeta!

Plitvička jezera 148 – Nova Godina 2019/2020 zauzeta! Kuća za odmor Plitvice 148 nalazi se na More info
Book now

Plitvička jezera123 -Kuća za odmor 3 osobe - Nova Godina 2019/2020 zauzeta!

Kuća za odmor Plitvička jezera – Nova Godina 2019/2020 zauzeta! je smještena nedaleko od ulaza More info
Book now

Ulaznice NP Plitvička jezera

Nacionalni Park Plitvička jezera
Price per person from HRK 55
Ulaznice za Plitvička jezeraMore info
Book now