General

Tura „Baške Oštarije“ je dužine cca 30 km, a počinje i završava kod planinarske kuće Vila Velebita na Baškim Oštarijama.

Trasa  je osmišljena tako da je može odvesti svaki rekreativac koji povremeno vozi bicikl, a da će pritom moći vizualno iskusiti raznolikost srednjeg Velebita koja je posebna svakim novim kilometrom. Početak ture prolazi visoravnima Baških Oštarija do Kubusa, s kojega pogled „puca“ na more, otok Pag i dalje, a potom se duž Dabarskih kukova vraća prema Ličkoj dolini. Vožnja biciklom u ovome dijelu pruža priliku da se jasno uoče različitosti biljnog svijeta nastale pod utjecajem različitih klima koje vladaju na ovom području. U drugom dijelu vožnje, prema Ličkoj dolini s obronaka Velebita pogled „puca“ na suprotnu, kontinentalnu stranu. Jasno se vide selo Brušane, grad Gospić, brdo Zir koje je udaljeno oko 30 km i dalje Ličko sredogorje.  Jedna od zanimljivosti ove ture je da sudionici u 30 km vožnje imaju priliku pogledom „uhvatiti“ područje utjecaja tri klime (kontinentalna, planinska i mediteranska) te obuhvaća gotovo 200 km. I ova tura, kao i ostale može se korigirati u skladu sa željama i mogućnostima skupine.

U dogovoru s organizatorom je moguće koristiti kapacitete planinarske kuće za parkiranje osobnih vozila, spremanje stvari,  odmor i osvježenje, spremanje obroka, noćenje i slično.

Tura uključuje:

-stručnog pratitelja s dugogodišnjim iskustvom

-asistenciju u slučaju kvara

-program obilaska Baških Oštarija prema itinereru

-do 15 osoba je moguće uključiti u turu

Tura ne uključuje:

-hranu i piće

-smještaj

-bicikle i osobnu opremu uz njih

Activities

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.