General

Kiza planinarenje

Zasigurno jedan od najatraktivnijih vrhova koji  se nalaze na području Baških Oštarija. “Kiza je atraktivan vapnenački greben u kojem se isprepleću brojni okomiti kukovi različitih oblika. Greben je dugačak oko 2 kilometra, a na njemu je nekoliko istaknutih kukova (Žuti kuk, Vranji kuk, Grabar…), dobro vidljivih od Kubusa na Oštarijskim vratima.” (www.hps.hr)

Kiza je markirana staza do koje treba cca 1,5h ovisno o kondiciji grupe. Iako je najatraktivniji vrh (osobno mišljenje vodiča Lika travel) na Baškim Oštarijama on također nosi svoje male izazove i potencijale opasnosti koje uvelike smanjujete angažirajući planinarskog vodiča.

Dobro je znati:

Visina: 1274m

Trajanje ture: cca 3-3,5h

Oprema: udobna obuća (ovisno o godišnjem dobu), udobna odjeća (mi volimo ponesti i rezervnu odjeću, to savjetujemo i vama), ruksak koji obavezno mora sadržavati VODU, dobro je ponijeti nešto za grickati (preporučamo brusnice i bademe, ali i slanu hranu), ljeti obavezna krema za sunčanje, osobne stvari poput lijekova (ako uzimate nešto što bi mi trebali znati, molimo vas da nas obavijestite)

Cijena: 600 kn za grupu do 8 osoba, preko toga za svakih 10 osoba pomoćni vodič za dodatnih 400 kn

 

Težina: 2

Activities

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.